Akadálymentes
Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
COVID-19 szűrés
Kapcsolat
FőoldalÁltalános Mi a különbség a tüdőszűrés és tüdőgyógyászati vizsgálat között?

Mi a különbség a tüdőszűrés és tüdőgyógyászati vizsgálat között?

2020. 10. 08.

Sokszor tapasztaljuk, hogy a páciensek számára félreérthető vagy nem egyértelmű, mikor és milyen feltételekkel egyeztessenek időpontot tüdőszűrésre, és mikor szükséges tüdőgyógyászati vizsgálatra előjegyzést kérni.

Mi a különbség a tüdőszűrés és tüdőgyógyászati vizsgálat között?

Tüdőszűrés keretében népegészségügyi és foglalkozás-egészségügyi vizsgálatokat végzünk, panaszmentes betegen. Ez a következőket jelenti:

  • 40 éves kor alatt a tüdőszűrést térítés ellenében, jogszabályi előírás alapján 1700 Ft-ért tudjuk elvégezni. Amennyiben a háziorvos, szakorvos vagy a Foglalkozás Egészségügyi Szolgálat küldi páciensét kifejezetten tüdőszűrésre (ennek ténye a beutalón is szerepel), időpontot call centerünkön keresztül, a 06 21 383 37 91-es telefonszámon kell kérnie hétköznapokon 7:00 – 15:30 között. Az előzőekben megfogalmazott kritériumok vonatkoznak a területen kívüli ellátottakra is.
  • 40 éves kor fölött a területi ellátási kötelezettségünk alá eső lakosoknak évente egyszer, beutaló nélkül, térítésmentesen tudjuk elvégezni a tüdőszűrést, hiszen ez népegészségügyi vizsgálatnak minősül.  Ebben az esetben is call centerünk ad időpontot a 06 21 383 37 91-es telefonszámon, hétköznapokon 7:00 – 15:30 között.

A Tüdőgondozóban tüdőgyógyászaink fogadják azokat a betegeket, akiknek családorvos vagy szakorvos adott beutalót. Esetükben már valamilyen, a tüdő működésével összefüggő egészségügyi probléma fennállása gyanítható, ezért tüdőgyógyászati vizsgálat indokolt. Ez esetben kérjük, a Tüdőgondozó munkatársait hívják időpont egyeztetés érdekében a 06 1 430 2450/301-es telefonszámon. Azon betegeink, akik gondozás alatt állnak a Tüdőgondozóban, kérjük, minden esetben a Tüdőgondozót vagy kezelőorvosaik közvetlen mellékét hívják.

A Tüdőszűréssel kapcsolatos összes információról ide kattintva tájékozódhat.

A Tüdőgondozó tüdőgyógyászainak rendelési idejéről, szakmai tevékenységéről a ide kattintva kaphat teljes körű információt.

További híreink

Egészségvédelmi kérdőív
Egészségvédelmi kérdőív
2020. 10. 15.
Egészségvédelmi kérdőív
Bővebben »
Iskolaorvost keresünk!
Iskolaorvost keresünk!
2020. 10. 08.
Iskolaorvost keresünk!
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2020 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover

Tájékoztatás a megváltozott működési rendről

Tisztelt Páciensünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy az a beteg, aki karanténban van, nem látogathatja a Szent Margit Rendelőintézet szakrendeléseit abban az esetben sem, ha előjegyzett időpontja van, melyet ilyen esetben kötelező lemondani.

Amennyiben személyesen keresi fel Rendelőintézetünket, az alábbi higiéniai és viselkedési elvárásoknak szíveskedjen
MARADÉKTALANUL ELEGET TENNI: 

Együttműködését köszönjük, és jó egészséget kívánunk!

Szent Margit Rendelőintézet