Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Kapcsolat
FőoldalEFI Szolgáltatások Egészséges idősödés – életminőség-növelés, közösségépítés, rekreációs foglalkozások

Egészséges idősödés – életminőség-növelés, közösségépítés, rekreációs foglalkozások

2019. 04. 10.

„Egészséges Ezüstkor” Az aktivitás megőrzése nem csak a munkavégzésben és foglalkoztatottságban maradási aktivitását jelenti. Az idős embert a maga holisztikus emberi teljességében kezeljük, mert a figyelmet nem csak az emberi élet kiteljesedésére fordítjuk, és nem kizárólag a szociális, valamint az egészségügyi vonatkozásokra szűkítjük le.

Egészséges idősödés – életminőség-növelés, közösségépítés, rekreációs foglalkozások

Azt az irányelvet követjük, amely szerint az aktív idősödés egy olyan időskor megéléséről szól, mely nem csupán fizikai aktivitást, a munkaerőpiacon maradást jelentheti, hanem a társadalmi, kulturális civil életben való aktív részvételt is. Programunk célja a társadalmi felelősségvállalásunkon túl, az egészség állapotromlásának szinten tartása, biztonság nyújtása az idősek önállóságának és függetlenségének megtartásában. Mindezek várhatóan életminőségük javulását eredményezik, az életkorukhoz való pozitív hozzáállás mellett a betegségek kockázatát egészségtudatos magatartással a minimálisra csökkentik, tudatosan „fitten” tartják az agyukat, megőrzik kíváncsiságukat az újdonságok iránt.

A Szent Margit Rendelőintézettel és az Óbudai Szociális és Szolgáltató Intézettel együttműködve, hagyományosnak mondható, hogy minden hónap 4. szerdáján megrendezzük az Ezüstkor programsorozat, amelyre szeretettel várunk minden „Ősz tigris” érdeklődőt.

További híreink

Babaelsősegély-nyújtás tanfolyam
Babaelsősegély-nyújtás tanfolyam
2019. 04. 10.
Babaelsősegély-nyújtás tanfolyam
Bővebben »
Babamasszázs
Babamasszázs
2019. 04. 10.
Babamasszázs
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2020 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover

A KÉZFERTŐTLENÍTÉS FONTOSSÁGA

Tisztelt Pácienseink!

Az influenza átlépte a járványküszöböt, így a következő hetekben hazánkban ezen megbetegedések száma fog növekedni. Az influenza jellemzően cseppfertőzéssel és a fertőzött váladékkal történő direkt vagy indirekt kontaktussal terjed.

Az egészség megőrzése érdekében ajánlott a fokozott a gyakori és alapos kézmosás, főleg köhögést, tüsszentést és orrfújást követően, de egészségügyi intézményben tett látogatást követően javasolt a kezek fertőtlenítése.
Célszerű továbbá betartani a megfelelő köhögési és tüsszentési illemszabályokat, tehát az orrunkat és szánkat lehetőleg papírzsebkendővel takarjuk el, így gátolva, hogy a cseppfertőzéssel terjedő vírusok másokat fertőzzenek, vagy a környezet tárgyain megbújva tovább terjedjenek.
Az életterek (irodák, lakások, házak, stb.) rendszeres szellőztetése is fontos, így a levegőben lebegő vírusok koncentrációja, száma csökkenthető. Ilyen járványos időszakban javallott a fokozott takarítás is, főként azokon a helyeken, ahol a vírus könnyen megtelepedik, pl. villanykapcsolók, kilincsek, vizesblokkok berendezései, csapok, valamint közös használatú tárgyak (távirányító, telefon és számítógép tartozék, stb.) estén.
Végül, de nem utolsó sorban amennyiben tehetjük, kerüljük a zsúfolt, zárt helyiségeket!

Jó egészséget kívánunk!

Szent Margit Rendelőintézet