Akadálymentes
Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
COVID-19 szűrés
Kapcsolat
FőoldalEFI Szolgáltatások Cukorbeteg klub

Cukorbeteg klub

2020. 03. 19.

A betegklub módszertanilag ötvözi az önsegítő csoportokat a szakember által vezetett/moderált csoportokkal. Az önsegítő jelleg alapja, hogy azonos élethelyzetű emberek jönnek össze egymás kölcsönös segítésére. Társulásuk célja egy közös szükséglet, életbevágó probléma leküzdése, a kívánt személyes változás előidézése.

Cukorbeteg klub

Fontos eszközei a szemtől szembeni interakciók és a tagok személyes felelősségének elfogadtatása, segíteni annak vállalását, valamint gyakorlati és érzelmi támogatást nyújtása. A gyakorlat azt mutatja, hogy sok esetben, ahol a jól felkészült szakember nem eredményes a klienssel, a hasonló helyzetben lévő „sorstárs” eredményt érhet el, jobban tud segíteni.

A cukorbeteg klub alapvető célja, hogy azoknak a betegeknek, akik krónikus betegséggel kell, hogy éljék az életüket, segítsünk:

  • a betegség tudattal való megküzdésben, a krónikus betegség okozta kapcsolat beszűkülés, izoláció elkerülésében
  • a lehető legjobb életminőség elérésében
  • a betegség kimenetelét alapvetően befolyásoló gyógyszeres terápia megtartásában, valamint a szükséges életmódváltás megvalósításában
  • lehetőséget teremtsünk ahhoz, hogy sorstársaktól kaphassanak a betegek pszichés támogatást, segítséget, életmód ötleteket
  • erőt adó, motiváló társakat találjanak az életmódváltó programjuk megvalósításához
  • javuljon az egészségügyi szakemberekkel való kommunikációjuk hatékonysága azáltal, hogy megfelelő idő és biztonságos közeg áll rendelkezésre az elmélyültebb, interaktív beszélgetésekre

 

Ez az önsegítő jelleg egészül ki a program keretében nyújtott speciális szolgáltatások biztosításával, valamint a professzionális szereplők részvételével. A kluboknak van előzetes tematikája, azonban fontosnak tartjuk, hogy ezek a tematikák a klubok megalakulását követően rugalmasan igazodjanak a tényleges klubtagok igényeihez, szükségleteihez és a csoport dinamikához is. A klubfoglalkozásokon a tematikus előadásoknak, beszélgetéseknek, ismeretszerzésnek épp úgy helye van, mint a kötetlen beszélgetéseknek, tapasztalatcseréknek, közös szabadidős programszervezéseknek.

Fontos kiemelni, hogy elsődlegesen primer és tercier prevenciós folyamatokat látunk el, gyógyítási tevékenységet nem végzünk, nem végezhetünk!

További híreink

Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja
Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja
2020. 09. 21.
Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja
Bővebben »
Koronavírus járvány - Óbudai Egészségfejlesztési iroda tájékoztatója
Koronavírus járvány - Óbudai Egészségfejlesztési iroda tájékoztatója
2020. 03. 19.
Koronavírus járvány - Óbudai Egészségfejlesztési iroda tájékoztatója
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2020 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover

Tájékoztatás a megváltozott működési rendről

Tisztelt Páciensünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy az a beteg, aki karanténban van, nem látogathatja a Szent Margit Rendelőintézet szakrendeléseit abban az esetben sem, ha előjegyzett időpontja van, melyet ilyen esetben kötelező lemondani.

Amennyiben személyesen keresi fel Rendelőintézetünket, az alábbi higiéniai és viselkedési elvárásoknak szíveskedjen
MARADÉKTALANUL ELEGET TENNI: 

Együttműködését köszönjük, és jó egészséget kívánunk!

Szent Margit Rendelőintézet