Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Térítéses szolgáltatások
Kapcsolat
FőoldalEgészségkörút Óbudán Több mint kétszázan vettek részt az Egészségkörút első állomásán

Több mint kétszázan vettek részt az Egészségkörút első állomásán

2019. 03. 26.

Az Egészségkörút Óbudán elnevezésű szűrőprogram sorozat első állomásán, március 23-án több mint kétszázan látogattak el a Vörösvári úti Szakrendelőbe, ahol vizsgálatok széles palettájáról válogathattak az egészségtudatos érdeklődők.

Több mint kétszázan vettek részt az Egészségkörút első állomásán

 

A kardiológiai szűrés évről évre az egyik legnépszerűbb program, a hétvégén olyan pácienssel is találkoztunk, aki az Egészségkörút előtt vérvételre jött el a Rendelőintézetbe, hogy igazán friss eredményeit értékelhesse szakorvosunk.

A szűrőnapon sokan vették igénybe az In-Body testösszetétel mérést, a táplálkozási tanácsadást, a látásélesség vizsgálatot vagy a CO szűrést, amely a kilélegzett levegő szénmonoxid tartalmát méri. Bőrgyógyász szakorvosaink az anyajegyeket nézte át tüzetesen, az előrelátó páciensek közül többen találták fontosnak, hogy a tavaszi-nyári hónapokra beköszönte előtt tudják, mire kell ügyelniük, esetleg van-e olyan anyajegy, amely már valamilyen kezelésre szorul.

Az Egészségkörút résztvevői megismerkedhettek a kézhigiénia fontosságával, hiszen a Rendelőintézetben is rendelkezésre áll kézfertőtlenítési lehetőség. Azt pedig, hogy a fertőtlenítés kellően alapos volt-e, egy speciális UV lámpával ellenőrizhették.

A rendezvényre a Vöröskereszt is kitelepült, ők a csecsemő újraélesztést mutatták be. A szimuláció célja az volt, hogy ha bárki ilyen vészhelyzetbe kerül, azonnal képes legyen cselekedni a Vöröskereszttől tanult technika segítségével.

A nap folyamán Dr. Puskás Emese tüdőgyógyász főorvos tartott érdekes és informatív előadást a köhögésről, mely után többen is feltehették személyre szabott kérdéseiket a szakembernek.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is az az Egészségkörút célja, hogy a szűrések és mérések révén megtaláljuk és szakrendelésre irányítsuk azokat a látogatókat, akiknek az adott napon mért eredménye(i)t feltétlenül szakorvosi kivizsgálást igényelnek.

Az egészségnapon bemutatkozott a Szent Margit Rendelőintézet égisze alatt működő Egészségfejlesztési Iroda is, amely az önkormányzat sikeres pályázata révén jött létre. A résztvevő munkatársak adtak felvilágosítást arról, hogy az Iroda hogyan fogja össze a kerület egészségfejlesztő programjait, milyen szerepet tölt be a szervezésben és koordinációban.

Már most sokan jelezték, hogy a következő állomáson, a Békásmegyeri Egészségnapon is találkozunk, amelyet április 13-án tartunk a Csobánka téri Szakrendelőben.

Az Egészségkörút kis könyvébe minden állomáson adunk igazoló pecsétet, és aki legalább kettőt összegyűjt belőlük, máris esélyt kap arra, hogy a novemberi záróünnepségen értékes nyereményeink egyikét hazavigye.

További híreink

Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja
2020. 09. 14.
Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja
Bővebben »
Elstartolt az idei Egészségkörút!
2020. 02. 24.
Elstartolt az idei Egészségkörút!
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2024 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover
Akadálymentes
Szöveg növelése
Szöveg csökkentése
Szürkeárnyalatos
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Linkek aláhúzása
Olvashatóbb betűtípus
Visszaállítás

TÁJÉKOZTATÓ RÖNTGEN

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Pácienseinket, hogy a Vörösvári úti szakrendelőben a röntgen műszaki okok miatt csökkentett kapacitással működik, átmenetileg csak a szakrendelések által küldött betegeket tudjuk ellátni. Háziorvosi beutalóval kizárólag a Csobánka téren fogadjuk pácienseinket, valamint mellkas röntgent is ott tudunk készíteni.

Megértésüket köszönjük!