Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Kapcsolat
FőoldalEFI Szolgáltatások Fogyatékkal élők és pszichiátriai lakosok mozgásfejlesztése, az önellátás biztosítása céljából

Fogyatékkal élők és pszichiátriai lakosok mozgásfejlesztése, az önellátás biztosítása céljából

2019. 04. 10.

Úszás / Konduktoros mozgásterápia/ Óbudai Rehab Kupa / Életviteli tanácsadás "A mozgássérült sport ugyanakkora élményt ad a sportolónak, úgy mint ép kéz‐láb társainak, maga a sport a lényeg. Ugyanúgy megvannak a technikai elemei, illetve fizikális kondíció kérdése is." Navratyil Sándor, paralimpikon sportoló

Fogyatékkal élők és pszichiátriai lakosok mozgásfejlesztése, az önellátás biztosítása céljából

Az Európai Fogyatékosságügyi Stratégia (2010‐2020) keretként szolgál a fogyatékossággal élők helyzetének megoldására irányuló európai szintű  fellépés és nemzeti intézkedés számára. Átfogó célja az, hogy erősítse a fogyatékossággal élők pozícióját, hogy teljes mértékben élhessenek jogaikkal, valamint teljes körűen részt vehessenek a társadalomban.   A stratégia az akadályok megszüntetését középpontba helyezve a nyolc fő  fellépési terület (akadálymentesítés, részvétel, egyenlőség, foglalkoztatás, oktatás, szociális védelem, egészség, külső fellépés) között az egészség területét is kijelöli, melyhez a sport, a sportolási lehetőségek szervesen kapcsolódnak.

A sportolás jelentős szerepet játszik a fogyatékossággal élők életminőségének javításában, a rendszeres sportolás az egészségmegőrző  hatás mellett számos olyan jellemzővel bír, amely az életminőséget fejleszti (pl. társas kapcsolatok, közösségi élmény, aktív pihenés és szórakozás, személyes fejlődés, önismeret, az önértékelés és önbizalom javulása, a küzdéssel és a győzelemmel járó hangulatjavulás). A munka és foglalkoztatás hiányában a sport sokszor az egyetlen, szabadidőt kitöltő,  értelmes tevékenység. A fogyatékosság helyett a képességek hangsúlyozása segítheti az integrációt, a normalizációt és az elfogadást. A mozgással jelentősen javíthatók a fogyatékossággal élők életkilátásai, hiszen számos terápiás képességfejlesztés alapja az egyes finom-mozgások megfelelő szintre hozása, koordináltsága.

Együttműködő partnerünk:

  • Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ

További híreink

Babaelsősegély-nyújtás tanfolyam
Babaelsősegély-nyújtás tanfolyam
2019. 04. 10.
Babaelsősegély-nyújtás tanfolyam
Bővebben »
Babamasszázs
Babamasszázs
2019. 04. 10.
Babamasszázs
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2020 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover

A KÉZFERTŐTLENÍTÉS FONTOSSÁGA

Tisztelt Pácienseink!

Az influenza átlépte a járványküszöböt, így a következő hetekben hazánkban ezen megbetegedések száma fog növekedni. Az influenza jellemzően cseppfertőzéssel és a fertőzött váladékkal történő direkt vagy indirekt kontaktussal terjed.

Az egészség megőrzése érdekében ajánlott a fokozott a gyakori és alapos kézmosás, főleg köhögést, tüsszentést és orrfújást követően, de egészségügyi intézményben tett látogatást követően javasolt a kezek fertőtlenítése.
Célszerű továbbá betartani a megfelelő köhögési és tüsszentési illemszabályokat, tehát az orrunkat és szánkat lehetőleg papírzsebkendővel takarjuk el, így gátolva, hogy a cseppfertőzéssel terjedő vírusok másokat fertőzzenek, vagy a környezet tárgyain megbújva tovább terjedjenek.
Az életterek (irodák, lakások, házak, stb.) rendszeres szellőztetése is fontos, így a levegőben lebegő vírusok koncentrációja, száma csökkenthető. Ilyen járványos időszakban javallott a fokozott takarítás is, főként azokon a helyeken, ahol a vírus könnyen megtelepedik, pl. villanykapcsolók, kilincsek, vizesblokkok berendezései, csapok, valamint közös használatú tárgyak (távirányító, telefon és számítógép tartozék, stb.) estén.
Végül, de nem utolsó sorban amennyiben tehetjük, kerüljük a zsúfolt, zárt helyiségeket!

Jó egészséget kívánunk!

Szent Margit Rendelőintézet