Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Kapcsolat
FőoldalÁltalános Rengeteg ingyenes szűréssel készülünk az Egészségkörút utolsó állomására

Rengeteg ingyenes szűréssel készülünk az Egészségkörút utolsó állomására

2020. 02. 13.

Több ezren vettek részt az Egészségkörút idei állomásain és még több száz érdeklődőt várunk az idei év utolsó állomására a Szent Margit Rendelőintézet Vörösvári úti szakrendelőjében október 5-én, szombaton 9-től 15 óráig.

Rengeteg ingyenes szűréssel készülünk az Egészségkörút utolsó állomására

A szűrőprogramokra mindig is kiemelt figyelmet fordítottunk, így most is rengeteg szűrésen vehetnek részt az egészségükre figyelmet fordító kerületi lakosok. Tekintettel arra, hogy ezen a napon a szakrendelő vizsgálati erőforrásai is rendelkezésünkre állnak, lehetőség nyílik légzőszervi allergia teszt, valamint hasi ultrahang vizsgálat elvégézésre is, amelyekre azonban előjegyzés szükséges.

Ha Ön is szeretne információt kapni vércukor- és/vagy koleszterinszintjéről, részt venne légzésfunkció vizsgálaton, szájüregi szűrésen, látóélesség vagy hallás vizsgálaton, feltétlenül látogasson el ingyenes rendezvényünkre.

Sajnos hazánkban továbbra is a szív- és érrendszeri problémákban halnak meg legtöbben, ezért kardiológiai szűrést is tartanak október 5-én. Amennyiben 3 hónapon belül vérvételi eredménnyel rendelkezik, célszerű magával hoznia leleteit, hogy minél teljesebb képet kapjon egészségi állapotáról a szakorvos.

A programok között szerepel még a méltán népszerű InBody testösszetétel mérés is, valamint a táplálkozási tanácsadás, de a mindennapi kéz higiénéről is - szó szerint - látványos információt kapnak az érdekőldők.

A rendezvénysorozatot idén is a nyereménysorsolás zárja, így aki legalább két pecsétet gyűjtött Egészségkörutas kiskönyvébe és kitöltve le is adta, az értékes ajándékok valamelyikével gazdagodhat.

Az Egészségkörút október 5-i állomását az óbudai Egészségjelesztési Iroda rendezésében valósul meg.

További híreink

Elstartolt az idei Egészségkörút!
Elstartolt az idei Egészségkörút!
2020. 02. 24.
Elstartolt az idei Egészségkörút!
Bővebben »
Idén is folytatódik a kerület ingyenes szűrőprogram-sorozata
Idén is folytatódik a kerület ingyenes szűrőprogram-sorozata
2020. 02. 13.
Idén is folytatódik a kerület ingyenes szűrőprogram-sorozata
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2020 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover

A KÉZFERTŐTLENÍTÉS FONTOSSÁGA

Tisztelt Pácienseink!

Az influenza átlépte a járványküszöböt, így a következő hetekben hazánkban ezen megbetegedések száma fog növekedni. Az influenza jellemzően cseppfertőzéssel és a fertőzött váladékkal történő direkt vagy indirekt kontaktussal terjed.

Az egészség megőrzése érdekében ajánlott a fokozott a gyakori és alapos kézmosás, főleg köhögést, tüsszentést és orrfújást követően, de egészségügyi intézményben tett látogatást követően javasolt a kezek fertőtlenítése.
Célszerű továbbá betartani a megfelelő köhögési és tüsszentési illemszabályokat, tehát az orrunkat és szánkat lehetőleg papírzsebkendővel takarjuk el, így gátolva, hogy a cseppfertőzéssel terjedő vírusok másokat fertőzzenek, vagy a környezet tárgyain megbújva tovább terjedjenek.
Az életterek (irodák, lakások, házak, stb.) rendszeres szellőztetése is fontos, így a levegőben lebegő vírusok koncentrációja, száma csökkenthető. Ilyen járványos időszakban javallott a fokozott takarítás is, főként azokon a helyeken, ahol a vírus könnyen megtelepedik, pl. villanykapcsolók, kilincsek, vizesblokkok berendezései, csapok, valamint közös használatú tárgyak (távirányító, telefon és számítógép tartozék, stb.) estén.
Végül, de nem utolsó sorban amennyiben tehetjük, kerüljük a zsúfolt, zárt helyiségeket!

Jó egészséget kívánunk!

Szent Margit Rendelőintézet