Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Kapcsolat
Főoldal Az Egészségkörút volt idén is a III. kerület legnépszerűbb szűrőprogramja

Az Egészségkörút volt idén is a III. kerület legnépszerűbb szűrőprogramja

2019. 07. 06.

Évről évre növekvő tendenciát mutat azoknak az egészségtudatos kerületieknek a száma, akik egészségük megóvása vagy visszanyerése érdekében részt vesznek a Szent Margit Rendelőintézet szervezésében megvalósuló ingyenes szűrőprogramokon.

Az Egészségkörút volt idén is a III. kerület legnépszerűbb szűrőprogramja

Az Egészségkörút Óbudán elnevezésű programsorozatnak 2019-ben 8 állomása volt, melyeket a szakrendelő telephelyein kívül a kerületi lakosság körében népszerű programokhoz csatlakozva szervezetek meg.

Az Egészségkörút volt idén is a III. kerület legnépszerűbb szűrőprogramja

Az utolsó állomásnak (2019. október 5.) idén is a Szent Margit Rendelőintézet Vörösvári úti egysége adott otthont, melyre közel háromszázan látogattak el és általánosságban elmondható, hogy aki eljött, legalább két szűrésen részt is vett. Tapasztalataink, illetve a lakossági igények is azt mutatták, hogy továbbra is a legnépszerűbb programok közé tartozott a kardiológiai és a szemészeti vizsgálat, a vércukor- és koleszterinszint mérés, valamint az anyajegy szűrés.

Érdemes volt legalább két állomásra ellátogatni és pecsétet szerezni a rendezvény kiskönyvébe, hiszen akik így tettek, nyereménysorsoláson vettek részt. Fortuna kegyeltjei között olyan értékes ajándékok találtak gazdára, mint egy 100 000 forint értékű kerékpár, egy 40 000 Ft értékű családi (4 fő) hosszú hétvége a Sóstói Motelben, egy 30 000 és egy 20 000 Ft-os kultúra utalvány az Óbudai Kulturális Központ jóvoltából, egy Béres Vitamincsomag, egy 15 alkalmas bérlet a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőbe, valamint egy 6000 Ft értékű ajándékutalvány az Óbudai Társaskör felajánlásából.

„2019-ben is sikerült elérni kitűzött célunkat, hiszen a 8 állomáson több ezer óbuda-békásmegyeri lakos egészségügyi paramétereit vizsgáltuk meg, abban az esetben pedig, ha szakorvosaink indokoltnak látták további vizsgálatok elvégzését, szakrendelőinkbe irányították pácienseinket.” – mondta el Dr. Budai András, a Szent Margit Rendelőintézet ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: „Azt külön örömmel konstatáltuk, hogy a szűrésen résztvevők átlagéletkora is évről évre alacsonyabb, ami azt jelenti, hogy a lakosság egyre fiatalabb korban elkezd figyelmet fordítani az egészségesebb életmódra, az egészségügyi problémák elkerülésére.”

Az ünnepélyes díjátadóra és egyben az idei Egészségkörút Óbudán záróünnepségére november 22-én 9:30-kor kerül sor az Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont Esernyős termében, ezt követően pedig az ingyenes szűrőprogram sorozat szervezői a téli hónapokat arra fordítják, hogy 2020-ban is színvonalas programokkal és vizsgálati lehetőségek széles palettájával várják Óbuda-Békásmegye lakosságát.

További híreink

Munkahelyi egészségfejlesztés a Szél Bölcsődében
Munkahelyi egészségfejlesztés a Szél Bölcsődében
2020. 02. 07.
Munkahelyi egészségfejlesztés a Szél Bölcsődében
Bővebben »
Rendkívüli szülői értekezleten vett részt az Egészségfejlesztési Iroda
Rendkívüli szülői értekezleten vett részt az Egészségfejlesztési Iroda
2019. 07. 06.
Rendkívüli szülői értekezleten vett részt az Egészségfejlesztési Iroda
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2020 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover

A KÉZFERTŐTLENÍTÉS FONTOSSÁGA

Tisztelt Pácienseink!

Az influenza átlépte a járványküszöböt, így a következő hetekben hazánkban ezen megbetegedések száma fog növekedni. Az influenza jellemzően cseppfertőzéssel és a fertőzött váladékkal történő direkt vagy indirekt kontaktussal terjed.

Az egészség megőrzése érdekében ajánlott a fokozott a gyakori és alapos kézmosás, főleg köhögést, tüsszentést és orrfújást követően, de egészségügyi intézményben tett látogatást követően javasolt a kezek fertőtlenítése.
Célszerű továbbá betartani a megfelelő köhögési és tüsszentési illemszabályokat, tehát az orrunkat és szánkat lehetőleg papírzsebkendővel takarjuk el, így gátolva, hogy a cseppfertőzéssel terjedő vírusok másokat fertőzzenek, vagy a környezet tárgyain megbújva tovább terjedjenek.
Az életterek (irodák, lakások, házak, stb.) rendszeres szellőztetése is fontos, így a levegőben lebegő vírusok koncentrációja, száma csökkenthető. Ilyen járványos időszakban javallott a fokozott takarítás is, főként azokon a helyeken, ahol a vírus könnyen megtelepedik, pl. villanykapcsolók, kilincsek, vizesblokkok berendezései, csapok, valamint közös használatú tárgyak (távirányító, telefon és számítógép tartozék, stb.) estén.
Végül, de nem utolsó sorban amennyiben tehetjük, kerüljük a zsúfolt, zárt helyiségeket!

Jó egészséget kívánunk!

Szent Margit Rendelőintézet