Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Kapcsolat
FőoldalÁltalános Tovább fejlődnek a Rendelőintézet laboratóriumi szolgáltatásai

Tovább fejlődnek a Rendelőintézet laboratóriumi szolgáltatásai

2020. 01. 23.

Rendkívül kedvezőek az elmúlt bő fél év tapasztalatai a Szent Margit Rendelőintézet laboratóriumaiban – derül ki a dolgozók beszámolói, valamint a páciens visszajelzések alapján.

Tovább fejlődnek a Rendelőintézet laboratóriumi szolgáltatásai

2019. májusától előjegyzés alapján várjuk pácienseinket a Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelőben 6:30 és 10:00 között. A korábban tapasztalt több órás várakozást az időpont kérési rendszer kiszámíthatóvá tette, ráadásul csupán 2-3 munkanapos előjegyzéssel dolgozik a Rendelőintézet call centere, amely hétköznapokon 7:00 és 15:30 között érhető el a +36 21 383 22 29-es telefonszámon.

Az intézmény laboratóriumi szolgáltatását 2019. október 14-e óta a Corden International Magyarország Kft. látja el, az általuk üzemeltetett informatikai háttér pedig lehetővé teszi, hogy a laborkémiai, vagyis a vérvétel során keletkező leletekről Ön és – igény esetén – háziorvosa is e-mailben kapjon tájékoztatást. Ehhez a jövőben az adatvédelmi jogszabályok értelmében egyetlen nyilatkozatot kell kitölteni a betegnek, ezt követően a leletek, eredmények automatikusan érkeznek majd a megadott e-mail címre.

A tenyésztésre leadott mikrobiológiai minták (pl. vizelet, széklet, stb.) leadását továbbra is időpontkérés nélkül biztosítjuk a páciensek számára hétfőtől péntekig 9:00 és 11:00 között. Ezekhez a tenyésztésekhez a mikrobiológiai labor jelenleg egy másik szoftvert használ, ezért azok egyelőre nyomtatott formában vehetők át a Vörösvári úti szakrendelőben a leletkiadás rendjében. Kényelmi szolgáltatásaink bővítése érdekében már elindítottuk azt az informatikai háttérfejlesztést, amely révén hamarosan elérhetők lesznek online formában is a mikrobiológiai leletek.

Bizonyára sokan hallottak már az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térről, vagyis az EESZT-ről, amely az orvosok számára elérhető online rendszer és többek között a leletek nyilvántartására szolgál. Az EESZT-hez van hozzáférése az Ön orvosának is, így a vérvétel és a mikrobiológiai tenyésztés leletei is megtekintheti elektronikusan.

Havonta több kérdés is érkezik hozzánk a sürgősségi vérvételekkel kapcsolatban. Rendelőintézetünk laboratóriuma továbbra sem végez ilyen típusú vérvételt, azonban háziorvosának módjában áll elvégezni ezt a vérvételt és kérvényezni a leletezést, de szükség esetén fekvőbeteg ellátó intézménybe vagy sürgősségi osztályra is utalhatja a páciensét.

További híreink

Idén is folytatódik a kerület ingyenes szűrőprogram-sorozata
Idén is folytatódik a kerület ingyenes szűrőprogram-sorozata
2020. 02. 13.
Idén is folytatódik a kerület ingyenes szűrőprogram-sorozata
Bővebben »
Minden, amit a szexuális úton terjedő betegségekről tudni érdemes
Minden, amit a szexuális úton terjedő betegségekről tudni érdemes
2020. 01. 23.
Minden, amit a szexuális úton terjedő betegségekről tudni érdemes
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2020 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover

A KÉZFERTŐTLENÍTÉS FONTOSSÁGA

Tisztelt Pácienseink!

Az influenza átlépte a járványküszöböt, így a következő hetekben hazánkban ezen megbetegedések száma fog növekedni. Az influenza jellemzően cseppfertőzéssel és a fertőzött váladékkal történő direkt vagy indirekt kontaktussal terjed.

Az egészség megőrzése érdekében ajánlott a fokozott a gyakori és alapos kézmosás, főleg köhögést, tüsszentést és orrfújást követően, de egészségügyi intézményben tett látogatást követően javasolt a kezek fertőtlenítése.
Célszerű továbbá betartani a megfelelő köhögési és tüsszentési illemszabályokat, tehát az orrunkat és szánkat lehetőleg papírzsebkendővel takarjuk el, így gátolva, hogy a cseppfertőzéssel terjedő vírusok másokat fertőzzenek, vagy a környezet tárgyain megbújva tovább terjedjenek.
Az életterek (irodák, lakások, házak, stb.) rendszeres szellőztetése is fontos, így a levegőben lebegő vírusok koncentrációja, száma csökkenthető. Ilyen járványos időszakban javallott a fokozott takarítás is, főként azokon a helyeken, ahol a vírus könnyen megtelepedik, pl. villanykapcsolók, kilincsek, vizesblokkok berendezései, csapok, valamint közös használatú tárgyak (távirányító, telefon és számítógép tartozék, stb.) estén.
Végül, de nem utolsó sorban amennyiben tehetjük, kerüljük a zsúfolt, zárt helyiségeket!

Jó egészséget kívánunk!

Szent Margit Rendelőintézet