Akadálymentes
Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
COVID-19 szűrés
Kapcsolat
FőoldalPácienseknek Érkezés a szakrendelőbe

Érkezés a szakrendelőbe

Regisztráció

A Szent Margit Rendelőintézet szakrendelőiben központi betegfelvétel működik, ezért kérjük, bármelyik szakrendelésünkre érkezett (kivéve Laboratórium és Szájsebészet), először a földszinten található betegfelvételi pultnál keresse munkatársainkat, akik rögzítik a szakrendelésekre érkező páciensek személyi adatait, beutalóját és a megfelelő szakrendelésre történő felvételét.
A betegfelvétel adminisztrációja néhány percet igénybe vehet, ezért kérjük, előjegyzett időpontja előtt legalább 20 perccel korábban érkezzen a Rendelőintézetbe.
Kérjük, érkezéskor készítse elő az alábbi okmányokat és dokumentumot a betegfelvételhez:

  • személyi igazolvány
  • lakcím kártya
  • TAJ-kártya
  • beutaló

A betegirányító munkatársak a regisztrációt követően átadják behívó számát, valamint tájékoztatják arról, hol találja meg az adott szakrendelést.
 

Felhívjuk Tisztelt Betegeink figyelmét arra, hogy a Központi Betegfelvételen történő regisztráció nem feltétlenül jelenti azt, hogy az adott szakrendelésen, az adott napon a beteg ellátásban részesül.

A szakrendelésen dolgozó orvosnak jogában áll dönteni szakmai indokok alapján a vizsgálatra várakozó, időponttal nem rendelkező betegek számától és a vizsgálat sürgősségétől függően, hogy későbbi időpontra hívja vissza a már regisztrált beteget.

 
 

TAJ-kártyával kapcsolatos fontos tudnivalók!

A Magyarországon kiadott Európai Egészségbiztosítási Kártya ezeket az okmányokat nem helyettesíti, ezért munkatársaink ezen kártya alapján nem nyújthatnak egészségügyi ellátást.
 

taj1.png taj2.jpg taj3.jpg

Részletek az Országos Egészségbiztosítási Pénztár tájékoztatójából:
„A Magyarországon egészségügyi szolgáltatásra jogosult személyek, akik Magyarországon, vagy az Európai Gazdasági Társág (EGT) más tagállamában rendelkeznek állandó lakóhellyel, egy másik tagállamban vagy szerződő államban a magyar egészségbiztosítás terhére vehetnek igénybe bizonyos – orvosilag szükséges – egészségügyi szolgáltatásokat. Ezen ellátásokra való jogosultság az Európai Egészségbiztosítási Kártyával (a továbbiakban: Kártya) igazolható”.
„Az Európai Egészségbiztosítási Kártya az átmeneti jelleggel egy másik uniós (EGT) tagországban (illetve az alábbiakban felsorolt államban) tartózkodó személy számára az orvosilag szükséges ellátások igénybevételére jogosít.”
„A Magyarországon kiadott Kártya nem váltja fel és nem helyettesíti a TAJ-t tartalmazó „Hatósági Igazolvány”-t (a zöld vagy fehér-kék színű ún. TAJ kártyát). Így e Kártyával csak egy másik tagállamban vehetők igénybe a szükséges szolgáltatások.”
 
Szent Margit Rendelőintézet © 2021 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover

Tájékoztatás COVID-19 elleni védőoltásra való regisztrációról

TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Pácienseink!

Az egészségügyi intézményekben, így a Szent Margit Rendelőintézetben is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselete. Kérjük, hogy a Rendelőintézetünkben tartózkodás teljes ideje alatt viseljék a maszkot. 

Vigyázzunk egymásra!

Együttműködésüket köszönjük!