Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Térítéses szolgáltatások
Kapcsolat
FőoldalEgészségkörút Óbudán Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja

Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja

2020. 09. 14.

Egészségi állapotuk iránt érdeklődő pácienseket vártuk az idei év utolsó szűrőnapján, az Óbudai Egészségnapon szeptember 12-én, szombaton a Szent Margit Rendelőintézet Vörösvári úti szakrendelőjében.

Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja

Az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda munkatársai a járványügyi szabályok maximális betartása mellett szervezte meg a programot, ehhez természetesen szükség volt a Rendelőintézetbe érkezők szabálykövetésére is, akik mindannyian törekedtek a helyes maszkviseletre, a kézfertőtlenítésre és a szociális védőtávolság megtartására.

Kora délutánig 139-en éltek a változatos szűrőprogramok lehetőségével. Általánosságban elmondható, hogy a hölgyek sokkal inkább fordítanak figyelmet egészségükre, hiszen a látogatók közel kétharmadát tették ki a nők, azonban a férfiak védelmében elmondhatjuk, hogy amíg a részvételi arányuk az elmúlt években meglehetősen csekély volt, részvételük azonban folyamatosan növekvő tendenciát mutat.

A statisztikák azt mutatják, hogy akik ellátogattak az Óbudai Egészségnapra, átlagosan két szűrésen vettek részt, melyek közül kifejezetten nagy népszerűségnek örvendett a bőrgyógyászati, kardiológiai és szemészeti szűrés, a vércukor- valamint a koleszterinmérés, de szép számban látogatták a szájüregi vizsgálatot, a táplálkozási és mozgásszervi tanácsadást, végeztettek allergia tesztet, és sokan voltak kíváncsiak, milyen eredményt mutat a testösszetétel-mérés.

A járványügyi helyzetre tekintettel 2020-ban már nem tartunk több szűrőnapot a Szent Margit Rendelőintézetben, ez a döntés pedig érinti az Egészségkörút Óbudán programsorozatot is, amelynek csak két állomását tudtuk idén megtartani, a további állomásokat azonban a pandémia miatt törölni kellett. Bízunk benne, hogy a járványügyi helyzet mielőbb javulni fog és 2021-ben a terveknek megfelelően tudjuk újra útjára indítani Óbuda-Békásmegyer egyik emblematikussá vált egészségügyi szűrőprogram-sorozatát.

További híreink

Elstartolt az idei Egészségkörút!
2020. 02. 24.
Elstartolt az idei Egészségkörút!
Bővebben »
A sport iránt érdeklődőket is vonzották az ingyenes szűrőprogramok
2019. 04. 30.
A sport iránt érdeklődőket is vonzották az ingyenes szűrőprogramok
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2024 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover
Akadálymentes
Szöveg növelése
Szöveg csökkentése
Szürkeárnyalatos
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Linkek aláhúzása
Olvashatóbb betűtípus
Visszaállítás

TÁJÉKOZTATÓ RÖNTGEN

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Pácienseinket, hogy a Vörösvári úti szakrendelőben a röntgen műszaki okok miatt csökkentett kapacitással működik, átmenetileg csak a szakrendelések által küldött betegeket tudjuk ellátni. Háziorvosi beutalóval kizárólag a Csobánka téren fogadjuk pácienseinket, valamint mellkas röntgent is ott tudunk készíteni.

Megértésüket köszönjük!