Akadálymentes
Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
COVID-19 szűrés
Kapcsolat
FőoldalÁltalános Kiváló szakemberrel bővült a fül-orr-gégészet csapata

Kiváló szakemberrel bővült a fül-orr-gégészet csapata

2020. 12. 02.

Rendelőintézetünk fül-orr-gégészeti szakrendelésének csapata Dr. Dalos Judit főorvos asszonnyal bővült.

Kiváló szakemberrel bővült a fül-orr-gégészet csapata

A doktornő 1975-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán, majd fül- orr-gége gyógyászatból, és audiológiából szerzett szakorvosi képesítést.

Az egyetem után 3 évig Mohácson a Városi Kórház Fül-orr-gégészeti osztályán, majd 10 évig a jelenlegi Szent Imre Kórház fül-orr-gégészetén dolgozott segédorvosi pozícióban, majd szakorvosként. Ezt követően a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinika Fül-orr-gégészeti osztályára került.


Már az egyetem után tevékenysége jelentős részét is a gyermek fül-orr-gégészeti szakorvosi tevékenység tette ki, mely a II. sz. Gyermekklinikán teljesedett ki.

Több mint 32 éven át volt lehetősége naponta alkalmazni és folyamatosan fejleszteni az orr higiénés eljárásokat, valamint fülészti kezelésként alkalmazni a vákuum technikát. Különös hangsúlyt helyezett és helyez a mai napig a preventív szemléletre, és ennek szellemében oktatta-nevelte a szülőket, akik a módszerei eredményességét megtapasztalva manapság már az unokáikat hozzák hozzá gyógyításra.
Nyomatékkal hirdette a holisztikus szemlélet szükségességét, hiszen hitvallása szerint az egyént mindig egységes egészként kell szemlélni és értékelni. Ebbe beletartozik a fizikai-mentális egészségen kívül a környezet épsége és egészsége is!


A napi hurutkezelések betanítása mellett szívügye a gyermek hallás-rehabilitáció, ezen a téren is szép eredményeket ért el. E területen is döntő a korai felismerés, ezért a Csobánka téri szakrendelőben tesszük lehetővé a BERA phon vizsgálatokat újszülött kortól 2-3 éves korig. A fülészeti szakrendelések között országos szinten is kuriózumnak számit ez az eljárás, így bízunk benne, hogy a kerület, valamint az agglomeráció lakossága is egyre nagyobb számban fog élni a lehetőséggel.
Dr. Dalos Judit büszke arra, hogy az országban egyedüliként olyan vizsgálófejet is használhat rendelései alkalmával, amely korrekt képet ad a hallóideg működéséről, ha a dobüreget aktuálisan kóros folyadék tölti ki, hiszen ez tovább nehezíti a pontos megítélést. Ezekben az esetekben is
döntő a korai felismerés, és annak mérlegelése, hogy hagyományos fülészeti kezelés, hallókészülék és gyógypedagógiai fejlesztés, vagy esetleg műtét (cochlearis implantáció) és gyógypedagógiai fejlesztés
szolgálja a legteljesebb rehabilitációt, illetve indíthatja el a beszédfejlődést, lehetővé téve, hogy a gyermek későbbiekben a legmagasabb szintű oktatásban vehessen részt.


A Doktornő a Csobánka téren várja szerda délután 14 és 20 óra között, valamint pénteken 8 és 14 óra között a gyógyulásra váró gyermekeket szüleikkel együtt. A rendelésre előjegyzést szükséges kérni a www.szentmargitrendelo.hu weboldalon vagy a +36 1 454 7506-os telefonszámon.

További híreink

Az Egészségfejlesztési Iroda eddigi eredményei
Az Egészségfejlesztési Iroda eddigi eredményei
2021. 01. 19.
Az Egészségfejlesztési Iroda eddigi eredményei
Bővebben »
Pácienselégedettségi kérdőív
Pácienselégedettségi kérdőív
2020. 12. 02.
Pácienselégedettségi kérdőív
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2021 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover

Tájékoztatás telefonközpont-rendszer átállásról

Tisztelt Pácienseink!

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2021. január 18-tól a Szent Margit Rendelőintézet új telefonközpont-rendszere fogadja hívásukat.

 

A jövőben előjegyzési telefonszámainkon nem fognak foglalt jelzést hallani, hiszen amint egy betegirányító munkatársunk vonala felszabadul, azonnal a soron következő várakozó hívást kapcsoljuk neki. 

 

Központi telefonszámaink:

+36 1 388 9180 és + 36 1 454 7500

 

Kérjük, mielőtt bármely egységünket vagy szakrendelésünket tárcsázza, tájékozódjon annak elérhetőségéről itt, a weboldalunkon.

 

Együttműködésüket köszönjük!
Szent Margit Rendelőintézet