Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Térítéses szolgáltatások
Kapcsolat
FőoldalEgészségkörút Óbudán 2017-ben is népszerűek voltak az ingyenes szűrések

2017-ben is népszerűek voltak az ingyenes szűrések

2017. 12. 01.

A Szent Margit Rendelőintézet és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a betegségmegelőzés fontosságát hirdetve indította útjára 2017-ben is az Egészségkörút Óbudán rendezvénysorozatot. A szűrőállomások célja 2017-ben is változatlan volt: elsődleges megelőzés érvényesítése a III. kerületi lakosság körében, kiemelten a koszorúér betegségek megelőzése, a daganatos betegségek visszaszorítása, a dohányzásmentes életvitel, az egészséges táplálkozás segítése, ezáltal az egészségtudatos magatartás elősegítése.

2017-ben is népszerűek voltak az ingyenes szűrések

A szűrésekkel párhuzamosan egészségügyi felvilágosító előadások hangzottak el, oktatófilmek levetítésére került sor, amelyek szintén hozzájárultak a lakosság egészség iránti elkötelezettségéhez.

Tudatosult a lakosságban, hogy a népegészségügyi szempontból kiemelt jelentőségű betegségek (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, mozgásszervi problémák, rosszindulatú daganatos megbetegedések stb.) ellen magunk is tehetünk helyes életmód kialakításával.

A szűrőállomásokhoz több alkalommal is csatlakozott Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata, Budapest Főváros Kormányhivatala II. kerületi Népegészségügyi Osztálya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, illetve a Szent Margit Kórház is. 

Az év során 8 helyszínen 1300 fő vett részt 21 különböző ingyenes szűrővizsgálaton és tanácsadáson. A résztvevők minden korosztályból érkeztek: kisgyermekektől a 80 év felettiekig. 2017-ben a legnépszerűbb vizsgálatok: vérnyomás mérés, InBody testösszetétel mérés, szénmonoxid, COPD szűrés, anyajegyszűrés, vércukor és koleszterinszint mérés. 

További híreink

Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja
2020. 09. 14.
Fegyelmezetten zajlott az év utolsó szűrőnapja
Bővebben »
Elstartolt az idei Egészségkörút!
2020. 02. 24.
Elstartolt az idei Egészségkörút!
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2024 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover
Akadálymentes
Szöveg növelése
Szöveg csökkentése
Szürkeárnyalatos
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Linkek aláhúzása
Olvashatóbb betűtípus
Visszaállítás

TÁJÉKOZTATÓ RÖNTGEN

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Pácienseinket, hogy a Vörösvári úti szakrendelőben a röntgen műszaki okok miatt csökkentett kapacitással működik, átmenetileg csak a szakrendelések által küldött betegeket tudjuk ellátni. Háziorvosi beutalóval kizárólag a Csobánka téren fogadjuk pácienseinket, valamint mellkas röntgent is ott tudunk készíteni.

Megértésüket köszönjük!