Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Térítéses szolgáltatások
Kapcsolat
FőoldalEFI Szolgáltatások Babamasszázs

Babamasszázs

2019. 04. 10.

A babamasszázs az egyik legnépszerűbb dolog, amit gyermekeink ápolása során alkalmazhatunk. A masszázs babákra és szülőkre gyakorolt jótékony hatása felbecsülhetetlen.

Babamasszázs

Rendszeres végzése elősegíti a baba testi fejlődését, serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés), segít a relaxációban és a feszültség levezetésében. Mély érzelmi kötődés alakul ki a gyermek és gondozója között megalapozva a bizalmat és tiszteletet egymás iránt. A masszázs olyan kommunikáció, amely szavak nélkül is képes érzelmeket, nyugalmat, szeretetet közvetíteni, sőt egyes társadalmakban a csecsemőgondozás a hagyomány részét képezi. A babamasszázs sokkal többet jelent a kicsinek a puszta testi örömnél vagy a fizikailag érzékelhető pozitív hatásoknál. Segít megőrizni egészségét, testi-lelki jólétét. A szülőnek pedig erősíti az önbizalmát, az anyai érzéseit, az apák pedig lehetőséget kapnak arra, hogy babájukat masszírozva közelebb kerüljenek gyermekük szívéhez, ezzel elmélyíthessék a köztük kialakuló kötődést.

  • A babamasszázs a fizikálisan kifejtett előnyein keresztül stimulálja a bőrt, a légző keringési rendszert, a nyirokkeringési rendszert, javítja a vérkeringést, az emésztést, segíti az immunrendszer működését, az érzék-szervek és az izomrendszer fejlődését.
  • Segít a stressz-oldásban, ellazulásban, a feszültségek levezetésében, a fájdalmas emlékek enyhítésében.
  • A masszírozott babák a betegségekkel szemben ellenállóbbak, kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak, éber állapotban aktívabb a figyelmük és érdeklődőbbek. Kevesebbet sírnak, könnyebben alszanak el és alvásuk minősége is javul. A súlygyarapodásuk és fejlődésük kiegyensúlyozottabb.
  • A bőr- és szemkontaktuson, az érintésen, a baba jelzéseinek megértésén, a kölcsönös tiszteleten és a boldogság érzésén keresztül a baba és gondozottja közti kötődés elmélyül.
  • A masszázs oxitocin termelő hatása által az anya tovább és könnyebben képes anyatejjel táplálni gyermekét. A csecsemőmasszázsnak negatív hatása nincs, a szeretetteli masszázs olyan természetes, mint az anyatejes táplálás, vagy a természet-ben a levegő és a víz.

Együttműködő partnerünk: Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata

További híreink

Dohányzás leszokás támogató program
2021. 06. 18.
Dohányzás leszokás támogató program
Bővebben »
Ne higgy el mindent, amit gondolsz - 9 hetes meditáció tanfolyam
2021. 05. 10.
Ne higgy el mindent, amit gondolsz - 9 hetes meditáció tanfolyam
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2024 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover
Akadálymentes
Szöveg növelése
Szöveg csökkentése
Szürkeárnyalatos
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Linkek aláhúzása
Olvashatóbb betűtípus
Visszaállítás

TÁJÉKOZTATÓ RÖNTGEN

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Pácienseinket, hogy a Vörösvári úti szakrendelőben a röntgen műszaki okok miatt csökkentett kapacitással működik, átmenetileg csak a szakrendelések által küldött betegeket tudjuk ellátni. Háziorvosi beutalóval kizárólag a Csobánka téren fogadjuk pácienseinket, valamint mellkas röntgent is ott tudunk készíteni.

Megértésüket köszönjük!