Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Térítéses szolgáltatások
Kapcsolat
FőoldalÁltalános Gyermek szakrendelésekkel bővült a Szent Margit Rendelőintézet tevékenysége

Gyermek szakrendelésekkel bővült a Szent Margit Rendelőintézet tevékenysége

2024. 01. 11.

A Szent Margit Rendelőintézet Víziorgona utcai telephelyén három, gyermekekre fókuszáló szakrendelés érhető el, melynek szolgáltatásait a III. kerületi lakcímkártyával rendelkezők díjmentesen vehetik igénybe, köszönhetően a Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának. Természetesen a szolgáltatások a kerületen kívüliek számára is elérhetők, azonban térítési díj ellenében vehetők igénybe. A gyermekek részére orvosi javaslat alapján kérhető előjegyzés.

Gyermek szakrendelésekkel bővült a Szent Margit Rendelőintézet tevékenysége

Gyógytorna

Már gyermekkorban szükség lehet gyógytornász segítségére, legyen szó tartásjavításról, gerincferdülésről vagy sérülések utáni rehabilitációról, de már babáknál megjelenő panaszok is kezelhetők a megfelelő terápia segítségével.

A gyermek gyógytorna szakrendelésen Bihaly Anna Sára gyógytornász-fizioterapeuta, valamint Dr. Dériné Wiener Anita gyógytornász fogadja a pácienseket.

Bihaly Anna Sára rendelése hétfőn, csütörtökön és pénteken érhető el, ahol 3-18 év közötti gyermekek terápiáját vállalja. Amennyiben hanyag tartás, általános gyenge izomzat vagy funkcionális gerincferdülés miatt van szükség tartáskorrekcióra, érdemes szakemberhez fordulni. Ezen túlmenően a gyógytornász szakterületei közé tartozik a strukturális gerincferdülés, a láb ortopédiai elváltozásainak kezelése, az alsó végtag tengelyállásának korrekciója, csontosodási zavarok terápiája és a sérülések utáni rehabilitáció is. Előjegyzés a bihaly.anna.sara@obudairendelok.hu e-mail címen vagy rendelési időben (hétfő 13-19 óra, csütörtök – péntek 9-15 óra) kérhető telefonon (+36 1 388 9180/362).

Dr. Dériné Wiener Anita kedden és szerdán fogadja pácienseit, a szakember gyermekek mellett babákkal is foglalkozik. Az egész nap síró, feszengő kisbabákon is tud segíteni, ahogyan fordulhatunk hozzá a babáknál tapasztalt arcfél eltéréssel, székelési vagy szopási nehézségekkel, nyugtalan alvással, a mozgásfejlődés megrekedése esetén, de akár műtéti hegek következében kialakult fájdalmak enyhítése végett is.

Szakterületei közé tartozik még az állkapocs ízületi gyógytorna, az étkezés terápia, a vagus terápia, valamint a cranio FDM is, amely révén az arc, nyak és fej fájdalmai (fogcsikorgatás, nem megfelelő harapásminta, ismeretlen eredetű fejfájás) csillapíthatók. Bizalommal fordulhatnak hozzá a fülzúgásos, fülcsengéses páciensek is, valamint kiválóan tudja oldani a szorongás okozta görcsös állapotot is.

Előjegyzést orvosi javaslat birtokában lehet kérni a derine.wiener.anita@obudairendelok.hu e-mail címen vagy rendelési időben (kedd 7-17 óra, szerda 8-15 óra) telefonon (+36 1 388 9180/362).

Dietetika

Dietetikusunk, Balázs Krisztina a 4-6 hónapos hozzátáplálási kortól egészen 18 éves korig várja pácienseit. Szakterületei közé tartozik a hozzátáplálás, a gyermekkori elhízás, az inzulinrezisztencia, az ételallergia, az evészavarok ellátásában való dietetikai részvétel, valamint az olyan gasztroenterológiai kórképek, mint a laktózintolerancia, a fruktóz malabszorpció, az IBD, a glutényérzékenység, a székrekedés, máj- és epebetegségek vagy a lelassult súlyfejlődés.

Hétfői és szerdai rendeléseire (15-20 óra között) előjegyzés a balazs.krisztina@obudairendelok.hu e-mail címen vagy rendelési időben a telefonon kérhető (+36 1 388 9180/363).

Pszichológia

Papp Beáta gyermek és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológusként erősíti a csapatot. Tekintettel arra, hogy 5 éves kor alatt a terápia ellenjavallt, ezért 5-18 év közötti pácienseket fogad. Szakterülete a gyerekkori neurózisok diagnosztizálása és terápiája. Pszichoszomatikus tünetekkel, erős szorongással, pánik hangulatzavarral, táplálkozási problémákkal, viselkedési problémákkal, alkalmazkodási zavarral célszerű a segítségét kérni.

Előjegyzés a gyerekpszichologia@obudairendelok.hu címen kérhető vagy rendelési időben (hétfő-péntek 8-15 óra) telefonon (+36 1 388 9180/364)

A gyermek szakrendelésekkel kapcsolatban további információk weboldalunkon a Térítéses szolgáltatások menüpont alatt találhatók. 

További híreink

REGISZTRÁLJON ÖN IS ONLINE ELŐJEGYZÉSI RENDSZERÜNKBE!
2023. 02. 04.
REGISZTRÁLJON ÖN IS ONLINE ELŐJEGYZÉSI RENDSZERÜNKBE!
Bővebben »
Rákmegelőzés Európában kampány
2022. 12. 22.
Rákmegelőzés Európában kampány
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2024 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover
Akadálymentes
Szöveg növelése
Szöveg csökkentése
Szürkeárnyalatos
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Linkek aláhúzása
Olvashatóbb betűtípus
Visszaállítás

TÁJÉKOZTATÓ A RENDELŐINTÉZET TELEFONOS ELÉRHETŐSÉGÉRŐL

Tisztelt Pácienseink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy központi telefonszámainkon ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓT munkanapokon 7:00 - 8:00, valamint 16:00 - 20:00 óra között tudunk adni, ELŐJEGYZÉS pedig 8:00 - 16:00 óra között kérhető.  

Együttműködésüket köszönjük!