Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Térítéses szolgáltatások
Kapcsolat
FőoldalÁltalános Gyermek szakrendelésekkel bővült a Szent Margit Rendelőintézet tevékenysége

Gyermek szakrendelésekkel bővült a Szent Margit Rendelőintézet tevékenysége

2024. 01. 11.

A Szent Margit Rendelőintézet Víziorgona utcai telephelyén három, gyermekekre fókuszáló szakrendelés érhető el, melynek szolgáltatásait a III. kerületi lakcímkártyával rendelkezők díjmentesen vehetik igénybe, köszönhetően a Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának. Természetesen a szolgáltatások a kerületen kívüliek számára is elérhetők, azonban térítési díj ellenében vehetők igénybe. A gyermekek részére orvosi javaslat alapján kérhető előjegyzés.

Gyermek szakrendelésekkel bővült a Szent Margit Rendelőintézet tevékenysége

Gyógytorna

Már gyermekkorban szükség lehet gyógytornász segítségére, legyen szó tartásjavításról, gerincferdülésről vagy sérülések utáni rehabilitációról, de már babáknál megjelenő panaszok is kezelhetők a megfelelő terápia segítségével.

A gyermek gyógytorna szakrendelésen Bihaly Anna Sára gyógytornász-fizioterapeuta, valamint Dr. Dériné Wiener Anita gyógytornász fogadja a pácienseket.

Bihaly Anna Sára rendelése hétfőn, csütörtökön és pénteken érhető el, ahol 3-18 év közötti gyermekek terápiáját vállalja. Amennyiben hanyag tartás, általános gyenge izomzat vagy funkcionális gerincferdülés miatt van szükség tartáskorrekcióra, érdemes szakemberhez fordulni. Ezen túlmenően a gyógytornász szakterületei közé tartozik a strukturális gerincferdülés, a láb ortopédiai elváltozásainak kezelése, az alsó végtag tengelyállásának korrekciója, csontosodási zavarok terápiája és a sérülések utáni rehabilitáció is. Előjegyzés a bihaly.anna.sara@obudairendelok.hu e-mail címen vagy rendelési időben (hétfő 13-19 óra, csütörtök – péntek 9-15 óra) kérhető telefonon (+36 1 388 9180/362).

Dr. Dériné Wiener Anita kedden és szerdán fogadja pácienseit, a szakember gyermekek mellett babákkal is foglalkozik. Az egész nap síró, feszengő kisbabákon is tud segíteni, ahogyan fordulhatunk hozzá a babáknál tapasztalt arcfél eltéréssel, székelési vagy szopási nehézségekkel, nyugtalan alvással, a mozgásfejlődés megrekedése esetén, de akár műtéti hegek következében kialakult fájdalmak enyhítése végett is.

Szakterületei közé tartozik még az állkapocs ízületi gyógytorna, az étkezés terápia, a vagus terápia, valamint a cranio FDM is, amely révén az arc, nyak és fej fájdalmai (fogcsikorgatás, nem megfelelő harapásminta, ismeretlen eredetű fejfájás) csillapíthatók. Bizalommal fordulhatnak hozzá a fülzúgásos, fülcsengéses páciensek is, valamint kiválóan tudja oldani a szorongás okozta görcsös állapotot is.

Előjegyzést orvosi javaslat birtokában lehet kérni a derine.wiener.anita@obudairendelok.hu e-mail címen vagy rendelési időben (kedd 7-17 óra, szerda 8-15 óra) telefonon (+36 1 388 9180/362).

Dietetika

Dietetikusunk, Balázs Krisztina a 4-6 hónapos hozzátáplálási kortól egészen 18 éves korig várja pácienseit. Szakterületei közé tartozik a hozzátáplálás, a gyermekkori elhízás, az inzulinrezisztencia, az ételallergia, az evészavarok ellátásában való dietetikai részvétel, valamint az olyan gasztroenterológiai kórképek, mint a laktózintolerancia, a fruktóz malabszorpció, az IBD, a glutényérzékenység, a székrekedés, máj- és epebetegségek vagy a lelassult súlyfejlődés.

Hétfői és szerdai rendeléseire (15-20 óra között) előjegyzés a balazs.krisztina@obudairendelok.hu e-mail címen vagy rendelési időben a telefonon kérhető (+36 1 388 9180/363).

Pszichológia

Papp Beáta gyermek és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológusként erősíti a csapatot. Tekintettel arra, hogy 5 éves kor alatt a terápia ellenjavallt, ezért 5-18 év közötti pácienseket fogad. Szakterülete a gyerekkori neurózisok diagnosztizálása és terápiája. Pszichoszomatikus tünetekkel, erős szorongással, pánik hangulatzavarral, táplálkozási problémákkal, viselkedési problémákkal, alkalmazkodási zavarral célszerű a segítségét kérni.

Előjegyzés a gyerekpszichologia@obudairendelok.hu címen kérhető vagy rendelési időben (hétfő-péntek 8-15 óra) telefonon (+36 1 388 9180/364)

A gyermek szakrendelésekkel kapcsolatban további információk weboldalunkon a Térítéses szolgáltatások menüpont alatt találhatók. 

További híreink

TÁJÉKOZTATÁS
2024. 05. 16.
TÁJÉKOZTATÁS
Bővebben »
REGISZTRÁLJON ÖN IS ONLINE ELŐJEGYZÉSI RENDSZERÜNKBE!
2023. 02. 04.
REGISZTRÁLJON ÖN IS ONLINE ELŐJEGYZÉSI RENDSZERÜNKBE!
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2024 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover
Akadálymentes
Szöveg növelése
Szöveg csökkentése
Szürkeárnyalatos
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Linkek aláhúzása
Olvashatóbb betűtípus
Visszaállítás

TÁJÉKOZTATÁS ADATKEZELÉSRŐL

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. május 01. napjától a Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. egészségügyi szolgáltatási és ezzel összefüggő adatkezelési feladatait (változatlan célok és jogalapok mellett) a Szent Margit Rendelőintézet vette át. Az átalakulás, illetve az adatkezelő személyében beállt változás az egészségügyi ellátás folyamatosságát nem érinti, az a megszokott módon és környezetben biztosított továbbra is.