Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Térítéses szolgáltatások
Kapcsolat
FőoldalEFI Szolgáltatások Fogyatékkal élők és pszichiátriai lakosok mozgásfejlesztése, az önellátás biztosítása céljából

Fogyatékkal élők és pszichiátriai lakosok mozgásfejlesztése, az önellátás biztosítása céljából

2019. 04. 10.

Úszás / Konduktoros mozgásterápia/ Óbudai Rehab Kupa / Életviteli tanácsadás "A mozgássérült sport ugyanakkora élményt ad a sportolónak, úgy mint ép kéz‐láb társainak, maga a sport a lényeg. Ugyanúgy megvannak a technikai elemei, illetve fizikális kondíció kérdése is." Navratyil Sándor, paralimpikon sportoló

Fogyatékkal élők és pszichiátriai lakosok mozgásfejlesztése, az önellátás biztosítása céljából

Az Európai Fogyatékosságügyi Stratégia (2010‐2020) keretként szolgál a fogyatékossággal élők helyzetének megoldására irányuló európai szintű  fellépés és nemzeti intézkedés számára. Átfogó célja az, hogy erősítse a fogyatékossággal élők pozícióját, hogy teljes mértékben élhessenek jogaikkal, valamint teljes körűen részt vehessenek a társadalomban.   A stratégia az akadályok megszüntetését középpontba helyezve a nyolc fő  fellépési terület (akadálymentesítés, részvétel, egyenlőség, foglalkoztatás, oktatás, szociális védelem, egészség, külső fellépés) között az egészség területét is kijelöli, melyhez a sport, a sportolási lehetőségek szervesen kapcsolódnak.

A sportolás jelentős szerepet játszik a fogyatékossággal élők életminőségének javításában, a rendszeres sportolás az egészségmegőrző  hatás mellett számos olyan jellemzővel bír, amely az életminőséget fejleszti (pl. társas kapcsolatok, közösségi élmény, aktív pihenés és szórakozás, személyes fejlődés, önismeret, az önértékelés és önbizalom javulása, a küzdéssel és a győzelemmel járó hangulatjavulás). A munka és foglalkoztatás hiányában a sport sokszor az egyetlen, szabadidőt kitöltő,  értelmes tevékenység. A fogyatékosság helyett a képességek hangsúlyozása segítheti az integrációt, a normalizációt és az elfogadást. A mozgással jelentősen javíthatók a fogyatékossággal élők életkilátásai, hiszen számos terápiás képességfejlesztés alapja az egyes finom-mozgások megfelelő szintre hozása, koordináltsága.

Együttműködő partnerünk:

  • Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ

További híreink

Dohányzás leszokás támogató program
2021. 06. 18.
Dohányzás leszokás támogató program
Bővebben »
Ne higgy el mindent, amit gondolsz - 9 hetes meditáció tanfolyam
2021. 05. 10.
Ne higgy el mindent, amit gondolsz - 9 hetes meditáció tanfolyam
Bővebben »
Szent Margit Rendelőintézet © 2024 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover
Akadálymentes
Szöveg növelése
Szöveg csökkentése
Szürkeárnyalatos
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Linkek aláhúzása
Olvashatóbb betűtípus
Visszaállítás

TÁJÉKOZTATÓ RÖNTGEN

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Pácienseinket, hogy a Vörösvári úti szakrendelőben a röntgen műszaki okok miatt csökkentett kapacitással működik, átmenetileg csak a szakrendelések által küldött betegeket tudjuk ellátni. Háziorvosi beutalóval kizárólag a Csobánka téren fogadjuk pácienseinket, valamint mellkas röntgent is ott tudunk készíteni.

Megértésüket köszönjük!