Pácienseknek
Szakrendelések
Események
Projektjeink (EFI)
Ügyeletek
Közérdekű adatok
Térítéses szolgáltatások
Kapcsolat
Főoldal Szakrendeléseink Tüdőszűrés Óbudán

Tüdőszűrés Óbudán

Területi ellátási kötelezettség: Budapest III. kerület, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Remeteszőlős

 

T Á J É K O Z T A T Á S 

Tájékoztatjuk Pácienseinket, hogy Tüdőszűrő állomásunkra  központi telefonszámainkon tudunk előjegyzést adni.

Időpontot munkanapokon 8:00 - 16:00 óra között kérhetnek alábbi előrhetőségeink valamelyikén:

+36 1 388 91 80

+36 1 454 75 00

Együttműködésüket köszönjük!

A Tüdőszűrő állomáson már teljes körű népegészségügyi és foglalkozás- egészségügyi vizsgálatra fogadunk pácienseket, melyre – mindannyiunk biztonságát szem előtt tartva – minden esetben időpontot kell foglalni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a tüdőszűrés nem egyenlő az orvosi vizsgálattal, amennyiben tehát orvosi vizsgálatra kaptott beutalót, előjegyzést a Tüdőgondozó oldalán található elérhetőségen kérjen.

Tüdőszűrésre időpontot hétköznapokon 8:00 - 16:00  között tudunk adni a +36 1 388 9180-as és a +36 1 454 7500-s telefonszámokon

Szakasszisztensi távkonzultáció:

Hétfő - szerda: 18:30-19:30
Kedd - csütörtök - péntek: 13:30-14:30

 

A foglalkozás-egészségügyi vizsgálat céljából elvégzett tüdőszűrés a 284/1997. (XII.23.) Korm. Rendelet 2. melléklete (14. pont) alapján térítésköteles, melynek összege kortól függetlenül 1700 Ft.

A vizsgálat elvégzéséhez szükséges dokumentumok:

 • Foglalkozás-egészségügyi beutaló (kortól függetlenül szükséges!)
 • Lakcímkártya
 • TAJ-kártya (ennek hiányában vagy érvénytelensége esetén a vizsgálat díja 10 800 Ft)
 • Személyi igazolvány

  Diákok esetében kérjük, az alábbiakat vegyék figyelembe:
  • 14-18 éves kor között sugárterheléssel járó szűrővizsgálatának elvégzéséhez a szülő vagy törvényes képviselő írásbeli hozzájárulása is szükséges.
   Szülői vagy törvényes képviselői beleegyezés minta IDE kattintva tölthető le.
  • Amennyiben 14-18 év közötti fiatal kíván kiemelt munkakört (dada, élelmiszer kiszolgálás, stb.) betölteni, a vizsgálat beutaló, valamint térítésköteles.
  • A térítési díj fizetési kötelezettség alól kivételt képez, ha a vizsgálatra a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 4. § (1) bekezdés a)-b) pontja szerinti szakképzési intézményekben (szakközépiskola, vagy a szakiskola, beleértve a speciális szakiskolát és a készségfejlesztő speciális szakiskolát is) vagy felsőoktatási oktatásban részesülők szakmai alkalmassági vizsgálatai céljából kerül sor. Az iskolaorvosi beutalón feltétlenül szükséges feltüntetni az alkalmassági vizsgálat tényét, ennek hiányában a vizsgálat térítéskötelessé válik.
  • A vizsgálat elvégzéséhez elengedhetetlen az érvényes diákigazolvány bemutatása!

   A lelet átvételére jelentkezőket kérjük a biztonsági előírások maradéktalan betartására. Az intézmény teljes területén kötelező a maszk viselete. 
  • Leletet kizárólag rendelési időben tudunk kiadni. 

   Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben nem tud személyesen megjelenni a páciens a vizsgálati eredmény átvételére, azt kizárólag érvényes meghatalmazással tudjuk kiadni! Meghatalmazás minta IDE kattintva tölthető le.
  • TÁJÉKOZTATJUK TOVÁBBÁ, HOGY LELETE ÜGYFÉLKAPUJÁN KERESZTÜL IS ELÉRHETŐ, ÍGY NEM SZÜKSÉGES AZT ÁTVENNI A TÜDŐSZŰRŐ ÁLLOMÁSON.  

Szakmaiterület-vezető főorvos: Dr. Puskás Emese


Rendelés helye: 1033 Budapest, Laktanya utca 4.

Időpont foglalás: szükséges

Tüdőszűrésre időpontot hétköznapokon 8:00 - 16:00  között tudunk adni a +36 1 388 9180-as és a +36 1 454 7500-s telefonszámokon

A tüdőszűrő nyitvatartási rendje:

Hétfő: 13:30-19:30
Kedd: 8:00-13:30
Szerda: 13:30-19:30
Csütörtök: 8:00-13:30
Péntek: 8:00-13:30 

Részletes tájékoztatónk a tüdőszűrés rendjéről.

 • 40 év alatt: háziorvos vagy szakorvos beutalójával (a tüdőszűrő állomásnak címzett, (beutaló kóddal- 9 számjegyű ÁNTSZ azonosító- és naplószámmal, valamint olvasható orvosi pecsétszámmal ellátott beutaló szükséges) A tüdőszűrés térítési díja: 1700 Ft
 • 40 év feletti, III. kerületi és a területi ellátási kötelezettség alá eső lakosoknak évente egyszer beutaló nélkül tudjuk elvégezni a szűrést
 • Nem területi ellátás köteles lakosoknak a térítési díj: 1700 Ft
 • Diákoknak a diákigazolvány bemutatása is szükséges. A vizsgálat abban az esetben ingyenes, ha szakmai alkalmassági vizsgálathoz kéri iskolaorvosi beutalóval a szűrést, valamint rendelkezik szülői vagy törvényes képviselő írásbeli beleegyezésével is.
 • TAJ kártyával nem rendelkezők vagy érvénytelen TAJ kártyával rendelkezők szűrési díja: 10 800 Ft

Felhívjuk a figyelmet, hogy munkatársainknál csak készpénzes fizetésre van lehetőség, kérjük, hogy pontosan kiszámolt összeget adjon át nekik, mert pénzváltásra nincs lehetőségük. 

Szűrővizsgálathoz szükséges dokumentumok:

 • Személyi igazolvány
 • Lakcím kártya
 • TAJ kártya
 • Diákok esetében érvényes diákigazolvány, valamint szülői vagy törvényes képviselői beleegyező nyilatkozat

Leletkiadás
A tüdőszűrésről leletet negatív esetben a szűrést követő második munkanapon tudunk adni. A tüdőszűrő állomás dolgozói munkavállaláshoz, továbbtanuláshoz, jogosítványhoz, sportorvosi vizsgálathoz adhatnak ki negatív leletet.
Amennyiben nem személyes leletátvétel történik, az átvevő személy nevére szóló hivatalos meghatalmazás szükséges a vizsgált személytől.
 
2014. január 1-je óta hatályos változások:
A 40 év feletti kerületi lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes a tüdőszűrő vizsgálat a Szent Margit Rendelőintézet Tüdőszűrő állomásán, azonban a vizsgálat már nem kötelező, behívót sem küldünk, a jelentkezés önkéntes.
2014-től is kötelező azonban évente egy alkalommal a tüdőszűrés a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott körnek:

 • hajléktalanok
 • hajléktalanok nappali melegedőjének és éjjeli menedékhelyének dolgozói
 • utcai szociális munkát végzők
 • népkonyha formájában nyújtott étkezésben foglalkoztatottak
 • büntetés-végrehajtási intézetek fogvatartottakkal közvetlenül érintkező dolgozói
 • befogadó állomások és közösségi szállások dolgozói
 • rendőrségi fogdák és őrzött szállások dolgozói
 • az egészségügyi intézmények patológiai és sürgősségi osztályainak egészségügyi dolgozói
 • egészségügyi szolgáltatók mikrobiológiai laboratóriumainak egészségügyi dolgozói
 • tüdőgyógyászati járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátást végző egészségügyi dolgozók
 • büntetés-végrehajtási intézetek fogvatartottjainál a befogadás napjától számított 15 napon belül, valamint a befogadás napjától számítva évente egy alkalommal
 • TBC-s betegekkel érintkező személyek

Fentieknek a szűrővizsgálat ingyenes, de a jogosultságot beutalóval igazolni kell.
40 éves életkor alatt térítésmentesen tüdőszűrő vizsgálat nem végezhető, továbbá foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat céljából történő mellkas röntgen vizsgálat végzésére is csak orvosi beutalóval kerülhet sor, a 284/1997. (XII.23.) Korm. Rendelet 2. melléklete alapján meghatározott 1700 Ft térítési díj ellenében.

Szent Margit Rendelőintézet © 2024 - Minden jog fenntartva
ikon helyzet hoverikon telefon hover
Akadálymentes
Szöveg növelése
Szöveg csökkentése
Szürkeárnyalatos
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Linkek aláhúzása
Olvashatóbb betűtípus
Visszaállítás

TÁJÉKOZTATÁS ADATKEZELÉSRŐL

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. május 01. napjától a Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. egészségügyi szolgáltatási és ezzel összefüggő adatkezelési feladatait (változatlan célok és jogalapok mellett) a Szent Margit Rendelőintézet vette át. Az átalakulás, illetve az adatkezelő személyében beállt változás az egészségügyi ellátás folyamatosságát nem érinti, az a megszokott módon és környezetben biztosított továbbra is.